CS NIELSEN – BETTER TIMES

Artiest info
bandcamp
facebook
Label: Kørfirs Records

De 46-jarige Deense singer-songwriter CS (Stig) Nielsen uit Samsø heeft sinds zijn debuut als muzikant in 2007 tot op heden vier platen op zijn conto staan: “Against The Dying Of The Light” uit 2007, “Man Of The Fall” uit 2012, “Jericho Road” uit 2016 en het in 2020 verschenen album “Pilgrims”. Typerend voor zijn muzikale werk zijn de duistere sound en de sombere en donkere teksten van zijn Americana-liedjes. Voor dit jaar heeft CS Nielsen op de valreep een nieuw vijfde album voorzien dat de titel “Better Times” heeft gekregen.

Deze plaat werd opgenomen met multi-instrumentalist Johnny Stage als producer en meespelend op alle twaalf tracks die op het nummer “Cool Water” na allemaal eigen composities van CS Nielsen zijn. Het op de tweede video te horen liedje “Cool Water” is een song die reeds in 1936 werd geschreven door de Canadees-Amerikaanse singer-songwriter Bob Nolan en die voor het eerst als single werd uitgebracht door ‘The Sons Of The Pioneers” in april 1941. Het liedje haalde in 1955 zelfs de top van de Britse hitlijsten in de versie van ‘Frankie Laine & The Mellomen’.

Het bijna één uur durende album “Better Times” komt officieel op 8 december 2023 op de platenmarkt en we hopen eigenlijk dat het CS Nielsen eindelijk de verdiende internationale erkenning zal mogen opleveren. De plaat begint stijlvol met de titeltrack “Better Times” waarin deze artiest ons belooft dat er na de recente problematische jaren nu betere tijden voor elk van ons op komst zijn.

De muziekgenres die CS Nielsen voor zijn werk hanteert situeren zich in de stijlen folk, country en Americana, kortom heuse rootsmuziek die iedere muziekliefhebber wel op één of andere wijze zal aanspreken. Dat is op dit album vooral goed te horen in de countryballads “Harrowing Of Hell” en het melancholische “This Mornin’”, de heerlijke Americanatracks “I Cannot Share My Darkness” (zie 1e video) en “The Crooner” of de verhalende folksongs “Geeshie Wiley”, “The Fight” en “The Shepherd”.

(valsam)